Vantaan Kuusijärvellä triathlon -kauden avaus - JäPyläisille useita voittoja!

Vihdoin ja viimein se koitti - Suomen triathlon -kisakauden avaus. Sunnuntaina 5.6. Kuusijärvellä oli jälleen vauhdikasta menoa, kun eri-ikäiset triathlonistit ottivat mittaa itsestään ja toisistaan. Lähtöjä oli lähes koko päivän, ensimmäinen lähtö oli aamulla klo 9 ja viimeinen klo 16 iltapäivällä. Matkojakin on monia, muun muassa kokeile triathlonia -sarjan minimatkat, sprintti- sekä perusmatka.

Päivä oli kylmän kolea - vettäkin tuli välillä taivaalta ja kylmä pohjoistuuli ei ainakaan lämmittänyt menoa. Kisapaikalla oli kuitenkin suuren urheilujuhlan tuntua, eikä viileä ilma viilentänyt tunnelmaa.

JäPyläisiä osallistui pitkin päivää eri sarjoihin ja matkoihin, yhteensä 20 JäPyläistä oli ilmoittautunut henkilökohtaiseen sarjaan sekä yksi joukkue pitkään viestiin.

Joukkueviestissä yksi ui, toinen pyöräilee ja kolmas juoksee. Joukkueviestin matkat olivat samat kuin perusmatkan (uinti 1500 m - pyörä 38 km - juoksu 10 km). Uintiosuuden aloitti Riikka Majander, joka päätti lähteä matkaan ilman märkäpukua. Alkumatkalla tavoite oli päästä irti muusta porukasta, jotta heti ekalla poijulla pääsee kääntymään rauhassa ilman ruuhkia. Riikka sai kirittäjän uimaan toisesta joukkueesta koko matkan lähes samaa vauhtia, joten yhtään ei päässyt matkalla himmailemaan. Vaihtoon tultiin kuten sovittiin ensimmäisinä - yhden sekunnin erolla. Pyöräilyosuuden hoiti Antti Mäkelä, jonka tavoitteena oli lähteä ajamaan alusta saakka kovaa eikä varmistelemaan, kun ei yhtään tiennyt minkälaisia hirmuja sieltä takaa tulee. Missään vaiheessa ei ollut epäselvyyttä, kuka oli johdossa ja pyöräilyosuuden aikana Antti pystyi kasvattamaan eroa seuraavaan joukkueeseen. Antin pyöräilyaika 57.25 min, joka on keskivauhtina 40.05 km/h. Juoksuosuuden hoiti Petri Lindqvist, jonka piti vain varmistaa, että saavutettu johtopaikka pidettäisiin. Toisen kierroksen krampit hieman haittasivat menoa ja Pete joutui ottamaan muutaman kävelyaskeleenkin, mutta hoiti kelpo ajalla homman kotiin! Peten juoksuaika 38.43 min. Kokonaisaika vaihtoineen oli 2:01.05. Onnea mahtavasta suorituksesta - huikeita aikoja jokaisella matkalla!

Henkilökohtaisilla matkoilla ikäsarjoissa saatiin kokea myös menestystä. Perusmatkalla naisten 40-49 sarjassa voiton vei Tiina Puranen ja neljänneksi sijoittui hienosti Riitta Kilpeläinen. Tiinan omat kommentit kisasta: "Uinti sujui hyvin, sain hyvän paikan lähdössä ja sain uida