top of page

Vantaan Kuusijärvellä triathlon -kauden avaus - JäPyläisille useita voittoja!

Vihdoin ja viimein se koitti - Suomen triathlon -kisakauden avaus. Sunnuntaina 5.6. Kuusijärvellä oli jälleen vauhdikasta menoa, kun eri-ikäiset triathlonistit ottivat mittaa itsestään ja toisistaan. Lähtöjä oli lähes koko päivän, ensimmäinen lähtö oli aamulla klo 9 ja viimeinen klo 16 iltapäivällä. Matkojakin on monia, muun muassa kokeile triathlonia -sarjan minimatkat, sprintti- sekä perusmatka.

Päivä oli kylmän kolea - vettäkin tuli välillä taivaalta ja kylmä pohjoistuuli ei ainakaan lämmittänyt menoa. Kisapaikalla oli kuitenkin suuren urheilujuhlan tuntua, eikä viileä ilma viilentänyt tunnelmaa.

JäPyläisiä osallistui pitkin päivää eri sarjoihin ja matkoihin, yhteensä 20 JäPyläistä oli ilmoittautunut henkilökohtaiseen sarjaan sekä yksi joukkue pitkään viestiin.

Joukkueviestissä yksi ui, toinen pyöräilee ja kolmas juoksee. Joukkueviestin matkat olivat samat kuin perusmatkan (uinti 1500 m - pyörä 38 km - juoksu 10 km). Uintiosuuden aloitti Riikka Majander, joka päätti lähteä matkaan ilman märkäpukua. Alkumatkalla tavoite oli päästä irti muusta porukasta, jotta heti ekalla poijulla pääsee kääntymään rauhassa ilman ruuhkia. Riikka sai kirittäjän uimaan toisesta joukkueesta koko matkan lähes samaa vauhtia, joten yhtään ei päässyt matkalla himmailemaan. Vaihtoon tultiin kuten sovittiin ensimmäisinä - yhden sekunnin erolla. Pyöräilyosuuden hoiti Antti Mäkelä, jonka tavoitteena oli lähteä ajamaan alusta saakka kovaa eikä varmistelemaan, kun ei yhtään tiennyt minkälaisia hirmuja sieltä takaa tulee. Missään vaiheessa ei ollut epäselvyyttä, kuka oli johdossa ja pyöräilyosuuden aikana Antti pystyi kasvattamaan eroa seuraavaan joukkueeseen. Antin pyöräilyaika 57.25 min, joka on keskivauhtina 40.05 km/h. Juoksuosuuden hoiti Petri Lindqvist, jonka piti vain varmistaa, että saavutettu johtopaikka pidettäisiin. Toisen kierroksen krampit hieman haittasivat menoa ja Pete joutui ottamaan muutaman kävelyaskeleenkin, mutta hoiti kelpo ajalla homman kotiin! Peten juoksuaika 38.43 min. Kokonaisaika vaihtoineen oli 2:01.05. Onnea mahtavasta suorituksesta - huikeita aikoja jokaisella matkalla!

Henkilökohtaisilla matkoilla ikäsarjoissa saatiin kokea myös menestystä. Perusmatkalla naisten 40-49 sarjassa voiton vei Tiina Puranen ja neljänneksi sijoittui hienosti Riitta Kilpeläinen. Tiinan omat kommentit kisasta: "Uinti sujui hyvin, sain hyvän paikan lähdössä ja sain uida ilman törmäilyjä. Vauhti oli huikea, taisi olla reippaasti alle 30 min. (uintiaika 25.45 min.). Vaihdossa meni taas turhan kauan, sähläsin paidan kanssa. Pyöräillessä en tiennyt yhtään vauhtia, mittari ei jostain syystä toiminut. Aika hapoilla oli jalat, kun vastatuuli pohjoiseen ajaessa oli aikamoinen (pyöräilyaika 1:10.27). Juoksu kulki hyvin, tosin jouduin juoksemaan melkolailla yksin, toisella kierroksella en nähnyt yhtään selkää edellä jota olisin voinut tavoitella". Juoksun osuusaika 42.31 min., kokonaisaika 2:24.58 toi sarjan ylivoimaisen voiton. Onnea molemmille huikeista suorituksista!

Perusmatkalla miesten 50-59 -sarjassa toiseksi sijoittui Sampsa Puttonen. Sampsan uinti oli vahvaa alusta lähtien, hänen omien sanojensa mukaan kesän eka kisa on aina pieni arvoitus vauhdin suhteen. "Tällä kertaa onnistuin alittamaan omat tavoiteaikani kaikissa kolmessa lajissa. Erityisesti se että meitä JäPyläisiä oli niin hurjan monta mukana toi kisapäivään ja kisaamiseen lisäpotkua ja fiilistä". Uintiin meni aikaa 25.39 min., pyöräilyyn 1:02.22 ja juoksuun 43.49 min. Sampsan kokonaisaika 2:17.05. Onnea hienosta suorituksesta!

Perusmatkalla miesten 60 - 69 sarjassa voiton vei Alpo Kumpula, loppuaika 2:41:11. Tässä hänen omia mieetteitään kisan kulusta: "Oma kisa meni paremmin kuin oli odotukset. Uinti alkoi jännittää kun näki kuinka paljon meitä oli lähdössä, mutta jäin alussa tarkoituksella takariviin siellä sain uida rauhassa ja hakea hyvä rytmi loppua kohti pääsin myös ohittamaan joitakin. Vaihtoon pääsin hyvissä voimissa. Vaihdossa töpeksin liian kauan mutta selvisin pyörän selkään. Pyöräily lähti vastatuuleen rivakasti ja ensimmäisessä käännöksessä syke oli tapissa, siitä eteenpäin löysin hyvän rytmin ja vauhdin sillä jaksoin vaihtoon. Toinen vaihto oli parempi ja juoksu alkoi rullaamaan aika hyvin. Yllätys oli kun katsoin kotona että olin nopein omassa 60-69 ikäryhmässä. Hyvä niin". Onnea Alpo hienosta suorituksesta!

Jo aamupäivällä oman suorituksen tehnyt Jorma "Jorkki vesipeto" Vilkman otti osaa miesten kilpakuntosarjaan, jossa matkoina oli uinti 750 m, pyöräily 20 km ja juoksu 5 km. Hän oli tasaisella suorituksellaan oman ikäsarjansa, miehet 60-69, ykkönen. Kokonaisaika 1:35.09. Uudet juoksutossut joutuu kuulemma ostamaan seuraavia kisoja varten. Onnea Jorkki hienosta suorituksesta - tästä on hyvä jatkaa kisakautta.

Kaikki Kuusijärven kisapäivän tulokset löydät täältä.

Ihan mieletön päivä kaiken kaikkiaan. Mahtavaa oli moikkailla reitillä seurakavereita ja saada voimaa heiltä sekä kannustustaa toisia. Lisäksi podium-sijoituksia, omia ennätyksiä, itsensä ylityksiä ja ensimmäisiä suorituksia ylipäänsä triathlonissa tai sen perusmatkalla. Onnea ihan kaikille mukana olleille ja suorituksen tehneille triathlonisteille! Tässä lajissa kaikki ovat voittajia! Iso kiitos myös paikalla olleille kannustajille ja huoltojoukoille!

Onnelliset joukkue -kisan voittajat: Riikka Majander (uinti), Antti Mäkelä (pyörä) ja kuvasta puuttuu juoksuosuuden suorittanut Petri Lindqvist.

Tiina Puranen suorittanut uinnin ja menossa vaihtopaikalle hakemaan pyörää.

Tässä muutamaa minuuttia myöhemmin Tiinalla "uudet vaatteet" päällä ja hän on aloittamassa pyöräilyosuuden.

Sampsa Puttonen hienosti toiseksi omassa ikäsarjassaan - kuva palkintojen jaosta.

Alpo Kumpula nousemassa vedestä - uinti suoritettu, kaksi lajia jäljellä.

Alpo tulossa maaliin M60 -sarjan voittajana, vaikka ei sitä itse tiennytkään tuossa vaiheessa.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page