top of page

JäPy:lle kaksoisvoitto Tavastia 3 days -etappikilpailussa!

Kansallisen kilpailukalenterimme mittavin etappikilpailu ajettiin viikonloppuna Riihimäen ympäristössä. JäPy:stä kaikille etapeille oli ilmoittautunut 8 kuljettajaa ja lisäksi 4 kuskia osallistui osalle etapeista. Kisa käynnistyi perjantaina Riihimäen keskustassa kortteliajolla. Järjestäjät olivat menestyksekkäästi löytäneet Riksun viheliäisimmän töppyrän Uuramontiellä ja sommitelleet teknisesti haastavan radan mäen ympärille. Kiivasvauhtisessa kisassa eroja syntyi nopeasti ja tuomarin lippu heilahti pääjoukosta jääneille kovin herkästi. Heti avausetapilla JäPy:n tehokaksikko Mikael Turunen ja Antti Mäkelä osoittivat voimansa ja nappasivat kaksoisvoiton kat2 lähdössä.

Lauantaiaamuna kisa jatkui 10 kilometrin tempolla. Tempovoiton vei IK-32:sen voimajalka Kari Pajanne ajalla 13:35,04. JäPy:n Antti Mäkelä siivitti uudenkarhean aika-ajotykkinsä maaliin toisena ja Micke oli tempokisan neljäs.

Kolmosetappi lauantaina iltapäivällä oli kilpapyöräilyä viheliäisimmillään. Ajo oli hermostuneen tempoilevaa heti alusta alkaen ja 70 kuskin pääjoukko täytti ajoväylät koko leveydeltä. Noin kilometri ennen maalia tapahtui onnettomuus, jossa pahiten loukkaantunut kuljettaja kiidätettiin ensihoidon jälkeen sairaalaan. Tämän hetken tiedon mukaan hän on kotiutunut sairaalasta, mutta toipuminen vie tovin. Kasaan joutui myös meidän Jari Kemppainen, joka selvisi kuin ihmeen kaupalla ojanpohjakuperkeikastaan lähes vammoitta. JäPy:n Petre Pomell sai kasan väistettyä, mutta joutui tilanteessa ojan puolella. Vaaratilanteessa oli myös JäPy:n Pasi Karjalainen, jonka editse ilmassa lensi yhden kaatuneen pyörä. Muutos turvallisempaan kisa-ajamiseen lähtee peiliin katsomalla ja varmasti kaikki tähän kisaan osallistuneet toivovat jatkossa toiset paremmin huomioivaa ajamista. Etapin voitti meidän Micke ja kolmanneksi ajoi Antti (tulosluettelossa vielä tällä hetkellä Antti on väärässä kohdassa).

Tänään sunnuntaina pääsimme puolestamme nauttimaan kilvanajosta parhaimmillaan - ainakin, jos meiltä JäPy:läisiltä kysytään! Jotta ei menisi aivan omakehuksi, lainaan tästä naapuriseuramme Stangan kuskin näkemystä ajostamme fillarifoorumilla: "JäPy piti hienosti kilpailua hallussaan oikeastaan alusta loppuun, mutta erityisesti maantie-etapeilla. Kävin ottamassa satulan alle kiinnitetyllä kameralla päivän maantie-etapilta muutaman räpsyn, kun vetivät niin hienossa jonossa." Tämän päivän etapilta on vielä mainittava aivan uskomaton suoritus: vain 13-vuotias CCH:n Oskari Kolehmainen ajoi miehekkään väkevästi pääjoukon kärkiporukassa koko kisan läpi ja kävi myös kärjessä laittamassa slungaan vauhtia. Kunnioitettavan hieno ajo nuorelta mieheltä!

Voimakas joukkueajomme käynnistyi tänään, kun Antti löysi meidät piilostamme slungan keskivaiheilta ja komensi kärkeen ajamaan. Yksi kerrallaan kärkeen ilmestyi oranssinuttuja ja kun saimme kasaan täyden kahdeksan miehen vahvuuden käynnistyi voimakas joukkueajo hatkan kiinni ottamiseksi ja ykköskuskiemme säästelemiseksi. Kari Pajanne (IK-32) ja Robin Karinen (ACT) olivat parhaimmillaan/pahimmillaan yli puolen minuutin karkumatkalla, mutta ajoimme heidät kontrolloidusti kiinni. Näin varmistimme JäPy:lle kaksoisvoiton etappikilpailun kakkoskategorian kokonaiskilpailussa: Mikael Turunen ykkössijalla ja Antti Mäkelä kakkosena. Tarkat kisatulokset täällä.

JäPy:n Antti Mäkelä (vas.) ja Mikael Turunen tyytyväisinä kokonaiskilpailun palkintojen jaon jälkeen.

Ajomiehen takataskut : )

Vasemmalta Antti Liesjärvi, Harri Mattila, Beni Kauhanen, Seppo Aaltonen, Pasi Karjalainen, Harri Aaltonen, Valtteri Mäkelä (viltillä uupuneena päivän ajosta). Sami Tamm ja Tommi Vainikainen puuttuvat joukkuekuvasta.

JäPy:n vetojuna meinasi hajota, kun Stangan kuski iski keulaan ottamaan kuvan : ) Kuvassa näkyvillä Beni Kauhanen ja Pasi Karjalainen.

Hyvillä fiiliksillä kisan jälkeen tänään. Vasemmalta Pasi Karjalainen, Tommi Vainikainen (takana), Antti Mäkelä ja Antti Liesjärvi.

Micke ja Antti kokonaiskilpailun palkintojen jaossa.

Video irtioton takaa-ajosta toisen kierroksen lopulla.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page