JäPyn menestys jatkuu - nyt myös juoksun saralla

Suomen triathlonin kisakauden alkuun on vielä muutama viikko aikaa. JäPyn triathlonistit kävivät testaamassa kisakuntoa tänä viikonloppuna Tuusulanjärven maratonista. Tapahtumaa on järjestetty vuodesta 1994 alkaen. 1/2-maratonilla ja maratonilla reitti on virallisesti mitattu, ja se kulkee pääosiltaan Tuusulanjärven ympärillä asvaltoidulla kevyenliikenteen väylällä. Reitti kulki ensimmäistä kertaa Tuusulan Rantatietä pitkin ja tarjoaa kulttuurisia elämyksiä niin juoksijoille kuin yleisölle.

Kisaan osallistui JäPyn triathlonisteista Jukka Erkkilä, Alpo Kumpula, Tiina Puranen, Minna Ikonen, Marion Schenkwein ja Veera Alanko. Kaikilla matkana oli puolikas (21,1 km). Ilma erinomainen, mukava myötätuuli järven toisella puolella oli harvinaista herkkua.

Lähtöpaikalla oli suuren urheilujuhlan tuntua. Tapahtumaan oli ilmoittautunut yli 1000 osallistujaa, pelkästään puolimaratonille lähti juoksijoita liki 600. Paukun jälkeen lähdimme juoksemaan kohti Järvenpäätä ja paluu oli järven toista reunaa takaisin kohti Hyrylään, jossa lähtö ja maali sijaitsi. Nopeasti lähdön jälkeen pääsi juoksemaan omaa juoksua ja juoksuporukoita riitti varmasti kaikille. Yksin ei tarvinnut tätä juoksua juosta eikä eksymään päässyt. Hienosti toimi liikenteenohjaukset ja kilometrit oli merkattu reitin läpi.

Tiina Puranen, joka on tuttu näky myös JäPyn yhteislenkeillä on aiemmin edustanut naapuriseuraa KeuTria, mutta tänä vuonna hän edustaa JäPyä. Tiina oli käynyt viime viikonloppuna juoksemassa Helsinki City Runin, jossa hän sijoittui neljänneksi, mutta omasta mielestä juoksu kulki hyvin siihen nähden että viikko sitten oli HCR. Tiina juoksi tasaisen varmasti ja maalisuoralla hän huomasi, että nythän tässä joutuu ottamaan loppukirin, kun toiseksi tullut naisjuoksija oli huomaamatta saavuttanut hänet. Tiina voitti naistensarjan ajalla 1:30:32. Onnea Tiina mahtavasta juoksusta!

Jukka Erkkilä lähti tavoittelemaan 4 min. keskivauhtia. Alkuvauhti Järvenpäähän oli vahvaa juoksua pienessä ryhmässä. Paluumatka Järvenpäästä tuntui haastavalta ja lopun mäet hidastivat vauhtia hieman. Loppukirin ansiosta Jukka voitti M40-sarjan viiden sekunnin turvin ja oli kaikista miesjuoksijoista kuudenneksi nopein ajalla 1:26:41. Onnea Jukka hienosta juoksusta!