top of page

JäPy -team Minna ja Jukka Lanzarotella

Päätimme hyödyntää pääsiäisen pyhät ja suuntasimme omalle leirille kohti Lanzarotella sijaitsevaa triathlon -paratiisia. Club La Santa on aktiiviurheilijan paratiisi. Alueella on kaikki mitä tarvitset ja vieläkin enemmän. Club la Santa on unelmakohde triathlonharjoitteluun, mutta tänä päivänä myös oivallinen kohde aktiiviseen perhelomailuun.

Tarjolla on erilaisia ohjattuja tunteja pitkin päivää sekä erilaisia viikkokisoja, joihin voit ilmoittautua. Alueella on 3 kpl 50 m:n uima-altaita (yhteensä 24 rataa) ja yleisurheilukenttä. Kaikki tunnit sisältyvät matkan hintaan ja lähes kaikki urheiluvälineet saat käyttöösi maksutta. Tuntitarjonta on todella laaja, itse hyödynsimme mm. keskivartalotunteja (ultimate abs) sekä Foam Roller -tunteja (Release and Unvind). Mm. Finnmatkat tekee tänne valmiita pakettimatkoja, kohteesta ja hinnoista voit lukea lisää täältä.

Saavuimme Lanzarotelle perjantai-iltapäivänä ja harjoitusohjelmassa oli merkattuna tunnin uinti. Ensimmäinen kerta menikin siihen, että totuttelimme uimaan 50 m:n altaassa. Oli ihana uida ulkona auringonpaisteessa!

Meidän leiriohjelma oli rakennettu siten, että joka toinen päivä oli Club la Santan viikkokisa ja joka toinen päivä matalatehoinen palauttelupäivä. Lauantaina oli ohjelmassa 5 km:n juoksukisa, maanantaina duathlon -kisa (juoksu 2,4km + pyöräily 14 km + juoksu 2,4 km) ja keskiviikkona mini-triathlon (uinti 400m + pyöräily 14 km + juoksu 4,5km). Viikkokisoissa oli mahtava fiilis ja hämmästyttävän paljon osallistujia vaikka startit olivat aamuvarhaisella (esim. triathlonkisassa 50 osanottajaa).

Meihin teki vaikutuksen näiden viikkokisojen järjestelyt. Jokaisessa kisassa on ajanottomatot ja RFID -sirut nilkoissa sekä maaliintulokamerat juhlistamassa jokaisen maaliintulon sekä matkanvarrella kameramiehiä ottamassa kuvia. Tunnelma oli rento ja kannustusjoukkojakin oli kivasti.

Pyöräilylosuhteet Lanzarotella ovat haastavat: Tasamaata ei juurikaan ole, tuulensuojaa ei löydy koska ei ole puustoa ja saarella tuulee aina! Meille sattui onneksi kohtalaisen maltilliset tuulet viimeistä ajopäivää lukuunottamatta. Toisaalta maisemat ovat karun kauniit ja niissä riittää katseltavaa ja ihailtavaa. Maiseman väriskaala on mieletön ja muuttuu päivän sekä valaistuksen mukaan. Myös sää suosi meitä koko viikon. Vasta viimeisellä pyörälenkillä saimme pienen sadekuuron niskaamme.

Uintitreenejä ohjelmassa oli yhtä päivää lukuunottamatta joka päivä. Huomasimme että 50 m:n altaassa uinti on raskaampaa ja vauhti on hitaampaa kuin lyhyessä altaassa. Viikon aikana kuitenkin totuimme pitkään altaaseen ja myös ne vauhdit rupesivat pikku hiljaa paranemaan leirin loppua kohti mentäessä.

Normaalisti meidän "omat leirit" ovat rakentuneet määrään - ei laatuun. Näillä leireillä olemme olleet leirin puolivälissä jo ihan poikki ja leiristä toipuminen on kestänyt lähes kaksi viikkoa. Nyt olemme joulukuun alusta lähtien antaneet ohjat ammattilaisten käsiin, jotka ovat rakentaneet meidän treeniohjelman puolestamme. Etukäteen kun näimme viikon leiriohjelman, Minna oli kauhuissaan kisojen määrästä ja Jukka innoissaan kivasta haasteesta!

Nyt leirin päättyessä ei väsymyksestä ole tietoakaan, vaikka tehoja on tällä leirillä ollut joka toinen päivä jossain muodossa. Kun ohjelma on rakennettu suunnitelmallisesti, myös jokaisesta treenistä voi nauttia ja ottaa ilon irti! Olemme todella onnellisia, kun meistä pidetään huolta myös Suomesta käsin ja tsempataan ja iloitaan onnistumisista!

Viikko paratiisissa on takana ja fiilikset ovat aivan mahtavat. Tästä on hyvä jatkaa - nyt palautumaan kotiin!

Alla muutama kuva meidän leiriviikolta!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page