top of page

JäPy käväisi Mallorcalla - edustus myös Challenge Peguera -triathlonkisoissa

Triathlonisti Jukka Erkkilä oli mukana JäPyn kanssa Mallorcalla, tässä hänen kisaraporttinsa Challenge Peguera - puolimatkan kisasta.

Suomen triathlonin kisakausi on kovin lyhyt ja päätin jatkaa kautta vielä 17.10. Mallorcalla Peguerassa Challenge-sarjan puolimatkan kilpailulla. Kilpailun valinta oli helppoa, sillä lentoliput Mallorcalle oli jo ostettuna JäPyn pyöräleiriä varten. Harjoittelin kilpailua varten hyvin loppukesän ja alkusyksyn, sillä halusin tehdä vielä kauden loppuun hyvän suorituksen. Kisapäivänä jouduin vielä vaihtamaan sarjaa omasta ikäsarjasta Open -sarjaan, koska minulla ei ollut vaadittavaa kv-lisenssiä hankittuna etukäteen.

Merivesiuinti suoritettiin yhtenä lenkkinä. Kirkas ja lämmin vesi tekivät uinnista todella miellyttävän. Ilman ruuhkaa ja kädenvääntöä selvisin uinnista mukavasti normiaikaan 38min. Aika oli pieni pettymys, oletin että hukkasin lopussa minuutin aikaa uimalla rantaa kohti hieman mutkaisen reitin. Rannalta oli pitkä juoksu ylämäkeen kohti vaihtoaluetta. Vaihtoteltassa pauhasi energinen musiikki ja siitä otin voimaa tulevalle raskaalle pyöräreitille.

Olin edellisenä päivänä ajanut pyöräreitin (45km/kierros) läpi, jotta tietäisin mitä olisi tulossa. Onneksi tutustuin reittiin, sillä reitti osoittautui todella haastavaksi mäkineen, mukulakivineen, pimeine mutkineen ja pitkine kaupunkiajo-osuuksineen. Sain sitten viimeisen illan päivällispöydässä Tompalta ohjeet kuinka tällainen tekninen rata tulee ajaa.

Kaikista ohjeista olikin apua, sillä pyörä sujui paljon ennakoitua sujuvammin. Selvisin risteyksistä, liikenneympyröistä ja vauhdikkaista mutkista sujuvasti.

Kannustusta oli lähes koko reitin ajan, sillä kaikki tiet oli suljettu ja katujen varret tyhjennetty aivan kaikista autoista. Voi että oli hieno ajella ja nauttia menosta ja meiningistä.

Toisen kierroksen alussa oli taas pitkä 6km nousu-osuus. Pyörittelin sen ylös hyvällä kandenssilla voimia tuhlaamatta. Tämän nousun jälkeen tiesin että pyörä tulee menemään maaliin saakka hyvin. Viimeisellä 20km matkalla ohittelin todella paljon väsähtänyttä ja kuumuudessa hyytyvää porukkaa. Sain siitä myös voimaa jatkaa loppuun saakka tehokkaasti jalkoja säästämättä. Lopussa oli vielä tiukka 2km nousu, jonka jälkeen oli todella vauhdikas viimeinen kilometri alamäkeen ja vaihtopaikalle.

Pyöräily loppui ajassa 2.52. Sain lenkkarit nopeasti jalkaan ja suuntasin kohti Pegueran kylää kiertelevää mäkistä ja mutkaista juoksureittiä. Kisaa oli kulunut juoksuun lähtiessä 3.38 tuntia.

Juoksun alku tuntui raskaalta ja pelkäsin pahaa sillä kuumuus alkoi heti tuntumaan. Myöskään jalat eivät tuntuneet hyviltä ja yritin keskittyä juoksuasentoon ja hyvään kadenssiin.

Katsoin väliaikaa 2km kohdalla ja hämmästyin ajan ollessa tasan 8min! Aika vauhdikas lähtö ja kaikki suurimmat mäet olivat vasta edessä.

Ohittelin porukkaa koko ajan vasemmalta ja oikealta. Lisäksi sain vetoapua vielä reitillä olevista pro-sarjalaisista, jotka juoksivat samaa vauhtia. Voi että oli hyvä fiilis ja kannustus reitillä vallan hurjaa. Eka kymppi taittui aikaan 41.35 - jes! Nyt haetaan tosissaan 1.30 alitusta juoksussa. Join joka taukopaikalla ja söin geelit aina 5km välein. Energiat säilyivät hyvinä juoksun loppuun saakka.Vika kilsa maaliin ja lähdin kovaan loppuvetoon. Maalilinjan ylitin todella hyvällä mielellä kovasti tuulettaen. Juoksun aika oli 1.30 ja loppuaika 5.09. Sijoitus sarjassani oli 12/112. Kaikki tulokset täältä.

Näin jälkikäteen olen todella tyytyväinen kisaan. Tämä oli ehkä paras puolimatkan kisani. Kaikki lajit menivät tasoni mukaan. Lisäksi järjestäjän oma energiahuolto toimi hienosti ja kisa oli aivan mahtavasti järjestetty. Voi kun Suomessakin saisi ajaa 100% suljetuilla reiteillä joka kisassa.

Nyt alkaa ansaittu off-season. Toivottavasti tämä kirjoitus helpottaa päätöksiä lähteä rohkeasti kilpailemaan myös ulkomaille. Lisää Mallorcan Challenge Paguera -kisasta voit lukea täältä.

- Jukka

JäPy haluaa toivottaa onnea Jukalle mahtavasta suorituksesta. Kisareitti oli todella raskas ja Jukan juoksuaika 1.30 kyseisellä reitillä on mielettömän hieno suoritus!

Tulossa on vielä toinen raportti JäPyläisten pyöräleiristä Mallorcalla - pysykää kuulolla!

Maalisuora aamulla ennen kisaa - hienolta näyttää!

Pyörä vaihtoalueelle odottamaan - punainen matto täälläkin!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page