top of page

SEITSEMÄN VELJEKSEN XCM

Hyvinkää, 13.09.2015

Hyvinkäällä ajettiin marathon cupin 8 osakilpailu. Reitti mukaili viimevuotista ”takalenkkiä”, joka alkaa olla legenda teknisyytensä osalta. Reitin vaativuudesta kertoo paljon se, että voittoaika täydellä 63 km matkalla painui yli kolmen tunnin. Vastaavasti Tahko MTB:ssä vastaava matka taittui 40 min nopeammin märissä olosuhteissa. Miesten yleisessä sarjassa kolmannes matkaan lähteneistä joutui keskeyttämään.

Sairasteluista huolimatta JäPy:llä oli vahva edustus Hyvinkäällä. Miesten yleisissä JäPy:ä edusti Timo Hiidenheimo, M40 sarjassa Mauri Konttila ja Minimarathonilla Iiro ja Eetu Jäntti.

Täydelle matkalle starttasi kaikkiaan 72 ajajaa eri sarjoissa. Nopein tänään oli odotetusti Henri Ojala, joka jätti toiseksi tullutta 15 minuutilla. Miesten yleisessä Timo sijoittui 13. Matkalle sattui yksi hieman reippaampi pyörästä erkaantuminen, joka oli rauhoittanut loppumatkan menoa kummasti. Maalissa mies kuitenkin hymyili leveästi - lähes vahingoittumattomana.

M40 sarjassa vauhti oli hurjaa. Maurin kuudes sija ja komea haava jalassa kielivät hurjasta taistelusta metsikön siimeksessä. Alla Maurin mietteitä päivän kisasta.

"Seiska veljesten reitti maastopyörällä ja kilpailumuodolla marathon on varmasti kokemisen arvoinen. Vaeltamallakin kannattaa varautua kalliokiipeilyyn ja muutenkin varsin vaihtelevaan maastoon. Kun kuulosteli kanssakilpailijoita, mielipiteet jakaantuivat äärilaitoihin: Aivan mahtavaa tai ihan järjetöntä. Reitti on niin tekninen, että keskiverto ajelija sai kantaa, kiivetä ja laskeutua kallioita pyörän kanssa merkittävissä määrin. Taisin itse tehdä valinnan, että veljesten reittiä en enää aja numerolapun kanssa. Retkeily, myös pyörällä, sallii nauttia maisemista ja upeasta Kytäjän maastosta enemmän."

"Uskomattoman taitavia oli ne jotka kolisteli kivikkoja kuin tyhjää - niille siis unelma reitti. Väänsin minkä jaksoin ja uskalsin, suosiolla pitkiä pätkiä pyörää kantaen, omasta mielestä kuitenkin kokonaisuudessa ok vauhtia ja lopputulokseen olen tyytyväinen. 6. sija omassa sarjassa."

"Haavoittunut sotilas" - Mauri Konttila

Minimarathon ajettiin aikuisten starloop:lla. Alkumatka oli ulkoilureittiä ja helppoa polkua. Loppuosa seuraili Vantaajokea ja oli pienimmille ajajille todella haastava. Maurin toteamaa ”pyörän kantamista” joutuivat pikkukisailijatkin harrastamaan.

Viidenkilometrin matkalla nopein oli Nuutti Toivonen Korson Kaijusta. Iiro sijoittui neljänneksi, häviten voittajalle reilun minuutin.

Iiro tulossa maaliin

Eetu oli elämänsä ensimmäisessä maastopyöräilytapahtumassa, mutta suoriutui ajosta hienosti. Valitettavasti hän otti oppia JäPy:n miehistä ja suoritti tyylipuhtaan OTB:n Vantaanjoen penkereellä. Sitkeästi taistellen Eetu sijoittui sijalle 19. Pikku mustelmasta huolimatta kommentti tapahtumasta oli yksiselitteinen ”uudestaan”. Kaikki tulokset löytyvät täältä.

Eetu maalissa

Mauri vauhdissa

Timo vauhdissa

Lähtökarsinassa Iiro (edessä) ja Eetu Jäntti

Minimarathonin palkintojen jako

Hienosti taas Jäpy oli edustettuna - onnittelut kaikille kisaajille mahtavista ajoista ja sijoituksista ja kiitos myös Marko Jäntille kisaraportin teosta. Aivan huikeeta, että myös JäPyn tulevaisuus on turvattu. Ei voi muuta kuin ilolla näiden junioreiden ajoa seurata!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page