top of page

Triathlon-koulun ensimmäinen viikko takana

Ensimmäisen viikon treenit on saatu vietyä onnistuneesti läpi. Sekä oppilaat että ohjaajat ovat oleet motivoituneita ja innostuneita.

Maanantain aloituspalaverissa ohjaajat esittelivät itsensä ja kävimme läpi tulevan 5 viikon ohjelman. Keskiviikkona teimme Terholan pururadalla lihasten aktivointia ja sitä kautta pyrimme saamaan pakaralihakset käyttöön juoksussa. Kaikkien juoksut myös kuvattiin.

Sunnuntaina aamulla hieman ennen yhdeksää Chebicin pyörälilikkeen eteen oli kokoontunut varsin runsaslukuinen määrä tri-koululaisia. Ohjaajat pitivät huolta, että kaikki pysyivät mukana.

Sunnuntain pyörälenkki alkoi hauskasti. Jo 400 m jälkeen saimme opetustuokion, jossa pyörän sisäkumi vaihdettiin. Saimme käytännössä todeta, että pyöräily on myös sosiaalinen tapahtuma. Alkukommelluksien jälkeen pääsimme liikenteeseen. Kävimme "Ilotulitus -mäessä" tekemässä pyöräilyn kestovoima -treenin. Myös pyörätreenissä kuvasimme kaikkien ajoasentoa ja pyöräilyä loivassa mäessä. Nämä videot on lähiaikoina tarkoitus purkaa sekä antaa henkilökohtaiset palautteet.

Sunnuntaina oli tiedossa tuplatreenit. Illalla kokoonnuimme vielä yhteisiin uintitreeneihin, jossa keskityttiin ensimmäisellä kerralla potkuihin ja käsivedon vaiheisiin. Kaikki myös aamun harjoituksissa olleet olivat valmiita päivän toiseen harjoitukseen. Tunnin aluksi ohjaaja pisti tri-koululaiset uimaan 200 m verkkaa. Sehän oli tri-koulun vaatimus. Ei siinä auttanut muu kuin lähteä toteuttamaan ohjelmaa. Vilinää ja vilskettä riitti molemmilla radoilla, jotka oli varattu tri-koululaisten käyttöön.

Kaikissa viikon harjoituksissa on ollut joku teema ja yhteisharjoitusten (juoksu ja pyörä) jälkeen kokoonnumme lähtöpisteeseen loppupalaveria varten, jossa käymme vielä tunnin kulun läpi ja ohjaajat vastaavat kysymyksiin ja antavat vinkkejä viikon varrelle tuleviin harjoituksiin.

Iloisuus ja yhdessä tekeminen on ollut päällimmäinen asia, joka on meitä tällä viikolla yhdistänyt. Huikea osallistumisprosentti on ollut viikon yhteisharjoituksissa.

Uusi alkava viikko ja sen myötä uudet kujeet: Maanantaina triathlonisti Aku Oja vierailee tri-koulussamme. Pankkisali on täynnä triathlonista kiinnostuneita JäPyläisiä! Huikea ilta tiedossa.

Tuskin maltan odottaa, mitä saamme eväiksi tulevista harjoituksista!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page