top of page

JäPy:n Mikael Turunen Satakunnan ajojen etappikilpailun kolmossijalle!

Koiviston Isku järjesti 22:t Satakunnan ajot viikonloppuna Porin liepeillä Noormarkun ympäristössä. Kyseessä on etappikilpailu, joka muodostui prologista (aika-ajo) ja kahdesta maantiekilpailusta. JäPystä kisaamaan lähtivät Micke Turunen ja jutun kirjoittaja Beni Kauhanen. Ajokeli viikonloppuna hipoi täydellisyyttä: aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta, eikä tuulta juuri ollut. Koiviston Isku oli onnistunut kisajärjestelyissään hyvin; hommat pelasivat sutjakkaasti ja kuskit olivat hyvällä kisatuulella.

Lauantain aamupäivän 5 km:n prologin Micke pyyhälsi maantiepyörällään aikaan 7:03 sijoittuen kilpasarjan viidenneksi. Myös oma sijoitukseni oli viides, mutta M50 sarjassa ja lähes minuutin huonommalla tempoajalla. Iltapäivän maantiekilpailu ajettiin mukavan tasaisella radalla. Kilpasarjalaisten yhdistäminen meidän master-kuskien kanssa toi mukavan vauhdikkaan tuulahduksen ajamiseen. Paikoin tuo tuulahdus oli niin vauhdikas, että meinasin tippua kyydistä... Porin Tarmon Kare Kaskinen pääsi hatkaan yhdessä Lahden Pyöräilijöiden Tommi Järvisen kanssa. Hatka saavutettiin lähes maaliin mennessä, mutta Kare Kaskinen ylitti maalilinjan ensimmäisenä. Micke sijalle neljä kilpasarjassa ja minä sijalle viisi M50 sarjassa. Todettakoon, että M50 sarjassa kilpaili 7 kuskia ja kilpasarjassa 17 kuskia.

Sunnuntain maantiekilpailussa ei irtiottoja päässyt syntymään, vaikka Micke yritti kovasti sellaisen aikaansaada. Uudenmaan Pyöräilijöiden tarkkasilmäiset ja nopsajalkaiset ketjunpyörittäjät Klaus Nummela, Teemu Salovaara ja Jouni Väinölä pitivät Micken tarkassa kontrollissa lähes koko kisan. Koska hatkaa ei syntynyt, teki Micke viimeisen iskunsa 500 metriä ennen maalia ja irtaantui selvään voittoon! Oma sijoitukseni sarjassani oli neljäs. Kurjan käänteen sunnuntain kisaan toi onnettomuus, joka sattui noin 15 kilometriä ennen maalia. Lahden Pyöräilijöiden Tommi Järvinen osui pyörällään keskellä tietä pahaan routavauriopahkaan, josta hän lennähti täydessä vauhdissa nurin ja edelleen ojaan. Micke pääsi hyvin tilanteen ohi ja Itse sain kaatuneen pyörän väistettyä vaaksanmitan päästä. Yhtä onnekkaita eivät olleet takana tulleet, vaan kasaan törmäsi muutamia kuskeja, joiden mukana meidän lenkeiltä tuttu Kati Jokio. Katin solisluu katkesi onnettomuudessa, mutta siitä huolimatta hän jatkoi sisukkaasti ajaen maaliin. Ilmeisesti myös LaPyn Järvisen solisluu katkesi tilanteessa.

Kokonaiskilpailussa Micke nousi hyvällä ajollaan kolmanneksi. Itse jäin kokonaiskilpailussa viidenneksi. Etappikilpailu on haastava, mutta hauska kilpailumuoto, joka yhdistää osallistujat lähtöjen välillä mukavalla tavalla. Onnittelut Mickelle hyvästä suorituksesta ja kaikille etappikilpailuun kärkisijat napanneille koville kuskeille!

Kati Jokio podiumilla

Canyon rules ; )

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page