JäPy:n rauhallinen yhteislenkki 29.8. - olethan mukana!

Oletko haaveillut yhteislenkistä muttet ole tohtinut lähteä aikaisemmin mukaan?

Haluatko saada vinkkejä pyöräilytekniikkaan?

Haluatko tarkistuttaa ajoasennon ja pyörän säädöt?

Haluatko oppia ryhmässä ajamisen pelisäännöt ja niksit?

Haluatko nauttia yhdessä ajamisesta, koska pyöräily yhdessä on vielä hauskempaa?

Jos vastauksesi yhteenkään kysymykseen on kyllä, nyt on aika rohkaista mielensä ja osallistua lauantaina 29.8.2015 JäPyn järjestämään rauhalliseen yhteislenkkiin. Kokoonnumme Chebicin (Vanha Yhdystie 2) edessä klo 9.00. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Mukaan voi tulla vaikka ei (vielä) olisikaan JäPyn jäsen.

Ennen starttia tarkistamme, että ajokalusto on kunnossa ja kaikilla mukaan haluavilla on asianmukainen kypärä. Tämän jälkeen käymme läpi ryhmässä ajamisen pelisääntöjä ja ajon aikana käytettäviä merkkejä, joita sitten lenkin aikana harjoittelemme käyttämään.

Tarkoituksena on ajaa isommalla ryhmällä rauhallisella arviolta 22 kilometrin keskivauhdilla siten, että noin parin tunnin ajon jälkeen palaamme lähtöpisteeseen. Tämän jälkeen voi jokainen arvioida, haluaako lopettaa tähän vai jatkaa vielä samalla vauhdilla sakkolenkille. Reitti tulee olemaan vaihteleva ja mukavan kumpuileva, jolloin ylämäessä voi halutessaan haastaa itsensä ja toisaalta nauttia alamäessä vauhdin hurmasta. Ajon aikana harjoittelemme turvallista peesaamista ja hiljaisilla tieosuuksilla rinnakkain ajoa ottaen koko ajan huomioon myös muut tiellä liikkujat. Voimmepa kokeilla myös ns. telaketjuna ajamista. Jos hyvä tuuri käy, voi matkan varrelta löytyä sopiva paikka pysähtyä tauolle. Tämän vuoksi onkin hyvä ottaa mukaan hieman rahaa.