JäPy edustettuna Virpiniemi Triathlonissa 2.8.2015

Viime viikonloppuna kisattiin triathlonissa myös Oulussa, tarkemmin ottaen Virpiniemen kylässä. Matkoina siellä oli sekä sprintti- (500 m uinti - pyöräily 20 km - juoksu 5 km) että perusmatka (1,5 km uinti - 40 km pyöräily - 10 km juoksu).

Näin järjestäjät itse kuvaavat heidän kilpailuaan: Virpiniemi Triathlon on hyvänmielen tapahtuma kaikentasoisille triathlonin harrastajille. Virpiniemessä kisataan hymyssä suin ja rakkaudesta lajiin, itseänsä haastaen.

JäPyä kisoissa oli edustamassa Juha Jalonen, joka on aiemmin nähty KuntoSaluksessa treenaamassa ja Juha on osallistunut myös meidän porukkalenkkeihinkin. Juha on töiden takia "joutunut" Sodankylään ja raportoi meille kuulumisiaan näin kisaraporttien kautta.

Juhan kisraportti:

"Kyseeessä oli tosiaan ensimmäinen perusmatkani, takana vain yksi sateinen sprintti Kemistä. Virpiniemessä oli aurinkoinen +18 astetta koko päivän. Veden lämpötila oli n.17 astetta.

Uintiin startattiin yhteislähtönä klo11.10. Huomasin pian alkuhässäkän jälkeen, että usea teknisesti minua nopeampi uimari ei päässyt karkuun, koska he uivat jatkuvasti reitiltä vinoon ja minä suunnistin paremmin kohti poijua. Avovesiharjoittelu siis kannattaa. Olin näemmä luokkani toiseksi nopein uinnissa, mitä ihmettä...

Pyöräilyosuus meni tasaiseen varmasti, kunhan sai rauhoituttua uinnin jäljiltä. Keskinopeus hieman yli 32km/h. Pyörä on sama wanha Bianchi kuten ennenkin, aerotangoilla ja 0-setback-satulatolpalla tuunattuna.