top of page

JäPy edustettuna Virpiniemi Triathlonissa 2.8.2015

Viime viikonloppuna kisattiin triathlonissa myös Oulussa, tarkemmin ottaen Virpiniemen kylässä. Matkoina siellä oli sekä sprintti- (500 m uinti - pyöräily 20 km - juoksu 5 km) että perusmatka (1,5 km uinti - 40 km pyöräily - 10 km juoksu).

Näin järjestäjät itse kuvaavat heidän kilpailuaan: Virpiniemi Triathlon on hyvänmielen tapahtuma kaikentasoisille triathlonin harrastajille. Virpiniemessä kisataan hymyssä suin ja rakkaudesta lajiin, itseänsä haastaen.

JäPyä kisoissa oli edustamassa Juha Jalonen, joka on aiemmin nähty KuntoSaluksessa treenaamassa ja Juha on osallistunut myös meidän porukkalenkkeihinkin. Juha on töiden takia "joutunut" Sodankylään ja raportoi meille kuulumisiaan näin kisaraporttien kautta.

Juhan kisraportti:

"Kyseeessä oli tosiaan ensimmäinen perusmatkani, takana vain yksi sateinen sprintti Kemistä. Virpiniemessä oli aurinkoinen +18 astetta koko päivän. Veden lämpötila oli n.17 astetta.

Uintiin startattiin yhteislähtönä klo11.10. Huomasin pian alkuhässäkän jälkeen, että usea teknisesti minua nopeampi uimari ei päässyt karkuun, koska he uivat jatkuvasti reitiltä vinoon ja minä suunnistin paremmin kohti poijua. Avovesiharjoittelu siis kannattaa. Olin näemmä luokkani toiseksi nopein uinnissa, mitä ihmettä...

Pyöräilyosuus meni tasaiseen varmasti, kunhan sai rauhoituttua uinnin jäljiltä. Keskinopeus hieman yli 32km/h. Pyörä on sama wanha Bianchi kuten ennenkin, aerotangoilla ja 0-setback-satulatolpalla tuunattuna.

Juoksuosuus, minulle tahmein laji, meni suht vakaasti sekin ja voimat riittivät hyvin loppuun asti.

Kaiken kaikkiaan kisa oli onnistunut, vaihdotkin onnistuivat eikä yllätyksiä tullut. Loppuaika 2:27:04. Olen kisaan kaiken kaikkiaan oikein tyytyväinen. Vähän olisi ehkä voinut vielä puristaa lisää pyöräosuudesta".

Mahtava suoritus ensikertalaiselta. Vielä jäi vähän parannettavaa omasta mielestä. Pääasia että jäi hyvä mieli kisasta ja into kohti seuraaavia koitoksia. Hienosti vedetty Juha! Tulokset olivat vielä päivityksen alla, muiden kuin uinnin osuuksien aikoja ei ollut vielä saatu päivitettyä järjestäjien sivuille, Juhan sijoitus ajalla 2:27:04 oli 9. Kaikki tulokset täältä.

Tässä vielä Juhan muutama vinkki / ajatus muille aloittelijoille:

- harjoitelkaa avovedessä ja aallokossa suunnistamista.

- harjoitelkaa vaihtoja, varsinkin uinnista pyörälle. Lähteekö märkkäri päältä nopeasti?

- missä kengät, pyyhe, kypärä jne.

- muistakaa energia(geelit) ja neste

Juha harmitteli, että ei pääse osallistumaan meidän syksyn tri-kouluun, toivotamme Juhalle paljon tsemppiä harjoittelun ja toivomuksen, että jatkossakin lähettelet näitä kisaraportteja meille.

Liikunnan iloa kaikille!

Minna

Kisakuvat: Tomi Backman

Juha juoksun 1. kierroksella - hyvältä näyttää!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page