top of page

Jämi MTB 1.8.2015

Viikonloppuna kisattiin myös maastopyöräilyn saralla, Jämi84 MTB -kilpailuissa JäPyä edusti Mauri Konttila ja Mika Koskenlaakso, jotka molemmat kisasivat M45-49 -sarjassa.

Kesän luonteen mukaisesti Jämi MTB 84 km ajettiin kuraisissa merkeissä.

Reitti on piristävää vaihtelua muiden maastomaratonien teknispainotteisiin reitteihin nähden. Jämin maastot ovat hiekka-kangaspohjaisia, nopeita polkuja, kapeita metsäteitä ja pitkiä siirtymiä sorateillä. Ajo onkin välillä maantiemaista peesailua, ja jos ei osu sopivaan vauhtiryhmään, on ajo yksin tieosuuksilla raskasta vastatuuleen, kun vauhtia on jopa +/-40 km/h.

Ajo on luonteeltaan kovaa taukoamatta, ja oma ajo alkoi tuntua raskaalta jo puolivälissä. Koviin vetoihin noin 20 kuskin ryhmämme katkesikin puolen välin paikkeilla, ja vauhti hiipui sen verran, että loppumatkalle sai sumeat silmät jotenkin kirkastettua.

Koskenlaakson Mika jäi alkurytistyksessä hiukan ja edelliseen ryhmään, jonka ero säilyi omaan ryhmään nähden noin 2 min lähes koko matkan. Hävisin vielä loppusuoralla pari sijaa (no eipä jäänyt mistä kiriä), mutta kohtalaisesti sijalle 8. ja Mika seuraavalla sijalla perässä. Kaikki tulokset täältä.

Jämi on tosiaankin piristävää maastokaahailua kivikko-juurakkoihin verrattuna, joten suosittelen tulevina vuosina maantiekuskeille kokeilemaan.

Kuvat: maalissa ja lohdutusmitallit kaulassa

Mauri

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page