top of page

JäPy mukana tavoittelemassa triathlonin SM-mitaleita Lahdessa 1.8.2015

Lahdessa järjestettiin lauantaina 1.8. triathlonin täyden matkan (uinti 3.8 km – pyöräily180 km – juoksu 42.2 km) SM-kilpailut. Samassa yhteydessä kilpailtiin myös perusmatkan (uinti 1.5 km - pyöräily 40 km - juoksu 10km) kansalliset kilpailut. JäPyläisiä täysmatkalla oli edustamassa Jukka Erkkilä ja perusmatkalla Sampsa Puttonen ja vastikään seuraamme liittynyt Tiina Puranen.

Jukka oli suorittamassa elämänsä ensimmäistä täysmatkaa ja ennakkoon lähti tavoittelemaan noin 10:30 aikaa. Aamu valkeni Lahdessa erittäin tuulisena, koleana ja sateisena.

”Uinti oli todella haastava vellovassa järvessä. Suoraan uiminen oli vaikeaa. Onneksi lähes vastaavissa olosuhteissa oltiin tänä kesänä uitu monta kertaa Tuusulanjärvellä.”

”Pyörää haittasi myös tuuli ja myötätuuliosuudet tuntuivat olevan todella harvassa. Ensimmäiset vaikeat hetket tulivat 40 km kohdalla kun tuntui että tästä tulee pitkä päivä ja matka on vasta alussa. Sen jälkeen meni hyvin 130 km saakka, jolloin alkoi kylmettävä sade. Sade loppui 170 km tienoilla, jonka jälkeen ajoin maantiellä olleeseen isoon kiveen ja eturengas tyhjeni. Onneksi vaahto piti paineet ja sain ajettua maaliin, joskin aikatappiota tuosta kertyi noin 6 minuuttia.”

”Juoksun alku oli henkisesti vaikeaa, lenkkiä oli takana siinä vaiheessa 7 h 33 min ja maratooni oli edessä. Onneksi reitti oli tasainen. 15 km kohdalla sain kiinni kaverin, jonka kanssa taivalsimme rinnakkain maaliin saakka. Sama juoksuvauhti ja toisten tsemppailu piti ajatukset pois kivusta, pahasta olosta ja väsymyksestä. Viimeinen 5 km oli todella tuskainen väsyneiden miesten taistelu maaliin.”

Jukan loppuaika oli 11 h 12 min 23 sek. ja SM-kisan 6. sija 45-49 -vuotiaiden sarjassa. Huikea suoritus ensikertalaiselta. Jukan ensimmäinen ajatus haastavissa olosuhteissa kisatun kisan jälkeen oli, että jos hän tekee seuraavan täysmatkan joskus, niin se on jossain lämpimässä - missä ja milloin - se jää nähtäväksi!

Sampsan ja Tiinan perusmatkan kisakuulumiset:

"Tuuli yllätti järvellä. Kelpo uintisuoritus kuitenkin". Järvestä Sampsa nousi 29:08 min. jälkeen.

"Pyörässä odottelin myötätuulta, mutta sitä ei tullut. Reitin piti olla nopea, mutta ei siltä tuntunut". Pyöräaika 1:08:28, joka tekee keskivauhdiksi 34,7 km/h. Juoksun alussa Sampsa ihmetteli, kun kenkä tuntui oudolta, ihan kuin pohjallinen olisi rutussa, ja 1½ km:n juoksun jälkeen Sampsa pysähtyi selvittämään tilannetta, ja kengästä löytyikin geeli. Juoksuun Sampsa käytti aikaa 42:19. "Kaiken kaikkiaan juoksu oli hyvä ja tasainen ja se sujui hyvin".

Sampsan lopuaika oli 2 h 26 min 16 sek. Sampsa suoriutui perusmatkasta todella hyvin ollen 13. (sarjassa 112 osallistujaa). Sampsalle tämä oli hyvä viimeistelevä harjoitus Kamarin Ironman -kisaan, joka kisataan 15.8.2015.

Tiina meinasi jo luovuttaa uinnin alkumetereillä, kun aallot heittelivät häntä holtittomasti. Onneksi Tiina sai rohkeutta jatkaa uinnin loppuun, vaikka eteneminen oli raskasta ja suunnan pitäminen hankalaa. Uinnista Tiina suoriutui ajassa 31:15. Pyörä kulki hyvin 33,4 keskarilla ja juoksureitti oli nopea ja Tiinan mukaan helpoin, 10 km meni aikaan 39:32. "Olen tyytyväinen, varsinkin siihen, että en heittänyt pyyhettä kehään uinnin alussa!".

Tiinan loppuaika oli 2 h 28 min 25 sek ja tällä huikealla suorituksella Tiina oli naisten sarjan kakkonen häviten voittajalla vain 1.51.

Alla Järvenpäästä sapuneen huollon ja kannustuksen ottamat kuvat juoksusta ja maaliintulosta:

​​

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page