JäPy mukana tavoittelemassa triathlonin SM-mitaleita Lahdessa 1.8.2015

Lahdessa järjestettiin lauantaina 1.8. triathlonin täyden matkan (uinti 3.8 km – pyöräily180 km – juoksu 42.2 km) SM-kilpailut. Samassa yhteydessä kilpailtiin myös perusmatkan (uinti 1.5 km - pyöräily 40 km - juoksu 10km) kansalliset kilpailut. JäPyläisiä täysmatkalla oli edustamassa Jukka Erkkilä ja perusmatkalla Sampsa Puttonen ja vastikään seuraamme liittynyt Tiina Puranen.

Jukka oli suorittamassa elämänsä ensimmäistä täysmatkaa ja ennakkoon lähti tavoittelemaan noin 10:30 aikaa. Aamu valkeni Lahdessa erittäin tuulisena, koleana ja sateisena.

”Uinti oli todella haastava vellovassa järvessä. Suoraan uiminen oli vaikeaa. Onneksi lähes vastaavissa olosuhteissa oltiin tänä kesänä uitu monta kertaa Tuusulanjärvellä.”

”Pyörää haittasi myös tuuli ja myötätuuliosuudet tuntuivat olevan todella harvassa. Ensimmäiset vaikeat hetket tulivat 40 km kohdalla kun tuntui että tästä tulee pitkä päivä ja matka on vasta alussa. Sen jälkeen meni hyvin 130 km saakka, jolloin alkoi kylmettävä sade. Sade loppui 170 km tienoilla, jonka jälkeen ajoin maantiellä olleeseen isoon kiveen ja eturengas tyhjeni. Onneksi vaahto piti paineet ja sain ajettua maaliin, joskin aikatappiota tuosta kertyi noin 6 minuuttia.”

”Juoksun alku oli henkisesti vaikeaa, lenkkiä oli takana siinä vaiheessa 7 h 33 min ja maratooni oli edessä. Onneksi reitti oli tasainen. 15 km kohdalla sain kiinni kaverin, jonka kanssa taivalsimme rinnakkain maaliin saakka. Sama juoksuvauhti ja toisten tsemppailu piti ajatukset pois kivusta, pahasta olosta ja väsymyksestä. Viimeinen 5 km oli todella tuskainen väsyneiden miesten taistelu maaliin.”

Jukan loppuaika oli 11 h 12 min 23 sek. ja SM-kisan 6. sija 45-49 -vuotiaiden sarjassa. Huikea suoritus ensikertalaiselta. Jukan ensimmäinen ajatus haastavissa olosuhteissa kisatun kisan jälkeen oli, että jos hän tekee seuraavan täysmatkan joskus, niin se on jossain lämpimässä - missä ja milloin - se jää nähtäväksi!