top of page

JäPy:n Mikael Turunen polki Pohjoismaiden mestariksi!

Vantaalle oli kerääntynyt pohjoismaiden parhaat Masters kuljettajat. JäPystä mukana olivat: Mikael Turunen, Mika Kariluoto, Simo Sildén, Antti Mäkelä, Jani Ihalainen, Pasi Karjalainen, Mauri Konttila ja Beni Kauhanen. Vantaankosken koululla aamu oli kolea ja märkä, JäPyn kuskit olivat kuitenkin hyvissä tunnelmissa ennen starttia. Kilpailijoiden oli otettava hyvät lämmöt päälle ennen starttia, koska oli oletettavissa, että vauhti on alussa tuimaa.

Kisan kulkua M30 ja M35 lähdöstä: Kisan alku pääsi siltikin yllättämään monet kuskit, etuauto avasi vapaan vauhdin nopeasti ja siinä oli monella kuskilla tekemistä, että pysyivät kyydissä mukana. Kilpailu ajettiin siististi ja vauhti oli hyvinkin repivää, välillä ajettiin hiljaa ja välillä taas vauhdikkaasti. Mikke oli päättänyt pysyä alussa porukan perällä, jotta pystyi valitsemaan omat ajolinjat, Antti, Mika ja Simo pysyttelivät porukan keskivaiheilla. Mikalla oli jälleen huonoa tuuria, eturengas puhkesi ekalla kierroksella, tuloksena DNF ja loppukisan seuraaminen autosta. Muutamia irtiottoyrityksiä oli mutta niissä ei yhteistä säveltä löytynyt ja ne ajettiin kiinni. Noin 100km ajon jälkeen Mikke päätti jälleen yrittää, jos saisi mukaansa hyvän ryhmän, näin ei valitettavasti käynyt ja Mikke jäi yksin ajamaan. Mikke oli päättänyt tehdä yläkynnyksellä töitä, riitti se tai ei. Pääjoukko ei toiminut yhtenäisesti ja Mikke pääsi hivuttamaan itseään jo noin minuutin karkumatkalle. Vastatuuli ja pääjoukossa tapahtuneet yksittäiset nykäisyt kutistivat Mikken karkumatkan jo pahimmillaan muutamaan kymmeneen metriin, kun pääjoukosta irtautui aktiivisesti ajanut ruotsalainen (Erik From), joka ajoi Mikken ylös ja lisäsi irtiottoon vauhtia. Pääjoukko laittoi jalkaa suoraksi, eikä uskonut kaksikon mahdollisuuksiin. Hetkessä eroa olikin 30s ja sitten 45s, näköyhteys pääjoukosta katkesi ja usko alkoi horjua. Kilpailun kilometrit vähenivät ja ero oli jo yli minuutin, eikä pääjoukko herännyt. Mikken jaloissa alkoi oma 15km veto painaa ja silmissä pyöri, Mikke havaitse että ruotsalainen oli vahvempi. Ennen maalia Erik nykäisikin Mikkeen n. 15 sekunnin eron ja viimeisiin mutkiin tullessa ruotsalainen taisikin jo nuolaista hieman liian aikaisin ja meni kumolleen kilpailun viimeisessä mutkassa liukkaalla asvaltilla. Erik pääsi nopeasti pystyyn mutta ei hädissään saanut laitettua kenkää polkimeen kun Mikke jo kaarsi paikalle. Erik yritti vielä loppusuoralla kaikkensa mutta ei voinut Mikkelle mitään, VOITTO!!! Pääjoukossa oli myös tapahtumia, Simo sai kokea Erikin kohtalon ja vikassa mutkassa nurin, Antti pysyi pystyssä, ollen sarjassaan sijalla 10.

Muissa lähdöissä: Mauri Konttila sai uudelle kierrokselle lähdettäessä toisen kuskin takavaihtajaansa ja jalat maahan. Tästä vielä pääsi Janin kanssa yrittämään takasin pääjoukkoon mutta pääjoukon vauhti oli juuri tällöin maksimissa ja takaisin ei ollut asiaa. Parivaljakko tarkista Maurin takavaihtajan vauriot ja kääntyivät suihkuun. Pasi ajoi koko kisan hyvin pääjoukossa ja odotteli loppukiriä. Omassa lähdössään Beni tarkkaili vauhtia takajoukoista ja oli ekan kierroksen lopussa päättänyt lähteä hivuttautumaan kohti kärkeä, kun liukkaus teki edessä ajaneille kuskeille tepposet ja kasa oli valmis. Benin Canyonin jarrut eivät tehonneet liukkaaseen pintaan ja Benin oli valittava kasa tai oja, salamannopeasti Beni arvioi tilanteen ja totesi pehmeän ojan paremmaksi laskeutumispaikaksi Canyonille ja suuntasi sinne. Pehmeästi maastoutuen ja ylös, vaurioiden arviointi ja toteaminen, että tanko ja kahvat vinossa, jarrut laahaa. Vaikka Beni kuinka huito, ei tullut vaihtopyörää kuten Tour De Francessa, joten mitalin tavoittelu päättyi tähän.

Kilpailu jätti JäPylle kaksijakoiset tunteet, toisaalta Mikken kulta ylitti kaikki tavoitteet, toisaalta epäonni kosketti useita kuljettajia. Mikken suoritus kuitenkin muistuttaa meitä kaikkia, älä ikinä luovuta!

Kesää on vielä jäljellä ja kilpailuja, niin maastossa, radalla kun maantiellä. Kaikki mukaan treeneihin, vaikka vaan nauttimaan pyöräilystä hyvässä seurassa tai sitten viimeistelemään kuntoa tuleviin kilpailuihin tai kuntoajoihin.

JäPyn sijoitus PM Masters -kilpailussa:

Mikael Turunen (M30), 1 Simo Sildén (M30), 11 Antti Mäkelä (M35), 10 Mika Kariluoto (M35), dnf Jani Ihalainen (M40), dnf Mauri Konttila (M45), dnf Pasi Karjalainen (M45), 13 Beni Kauhanen (M50), dnf

Kaikki kisatulokset täältä.

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page