top of page

JäPyn ensiapuilta 20.4.2015

Jokelan paloasemalle oli kerääntynyt 9 innokasta oppilasta, kun JäPyn järjestämä ensiapuilta pidettiin eilen illalla. Luvassa oli tärkeää asiaa ensiavusta ja vammoista sekä niiden hoidosta, ja kävimme yleisesti läpi miten onnettomuuspaikalla tulee toimia. Saimme huomata, että moni asia jonka olemme oppineet joskus kauan sitten koulussa, ei enää pidäkään paikkansa.

Pääsimme myös harjoittelemaan ihan käytännössä, miten tajuton ihminen laitetaan oikeaoppisesti kylkiasentoon ja avataan hengitystiet. Illan päätteeksi vielä harjoittelimme painalluselvytystä nuken kanssa. Kadenssi oli meillä pyöräilijöillä luonnostaan hyvä ja saimmekin siitä positiivista palautetta. Kaikilla näytti viisarit vihreää.

Kolmessa ja puolessa tunnissa saimme tuhdin paketin tietoa ja ohjeita - iso kiitos Samille ja apuope Rikulle. Esitys oli erittäin kattava ja tietopaketin lomassa oli kivasti käytännön esimerkkejä. Tällaista oppiminen on parhaimmillaan - vuorovaikutusta ja esimerkkejä.

Jälleen kerran tuli myös illan aikana muistutus siitä, että onnettomusriski lisääntyy merkittävästi, jos ei muista syödä ja juoda lenkeillä riittävästi. Lenkillä tankataan jo seuraavan päivän varastoja ja huolehditaan siitä, että palaudumme päivän lenkistä riittävän nopeasti.

Toivottavasti emme tarvitse näitä oppeja lenkeillä, mutta nyt ainakin meillä ensiapuiltaan osallistuneilla pitäisi olla aakkosten ensimmäiset kirjaimet hallussa. ABCD :).

Kiitos kaikille osallistuneille - tästä on hyvä jatkaa!

Tässä muutama kuva illasta

Ilta alussa, luvassa tuhti paketti ensiapua pyöräilijöille.

Innokkaat oppilaat pöydän ääressä.

Lisää innokkaita oppilaita. Nämäkin kaverit olivat hetken hiljaisia.

Ei tarvinnut kuivin suin olla koko iltaa ja energiataso pysyi vireänä koko illan.

Oikeaoppinen kylkiasentoon laitto -slide seinällä.

Sitten harjoiteltiin sama käytännössä - hyvinhän se sujui.

Hengitystiet ovat auki ja henki kulkee.

Kolaritilanteessa olevan tajuttoman henkilön hengitystiet auki - varovasti....

Potilas ei osoita elonmerkkejä, joten aloitetaan painalluselvytys.

Kotiin viemisinä - tärkeä ohje kaikille!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page