top of page

Jäpyläisten viimeiset leiripäivät Mallorcalla

Viimeiset JäPyläisten leiripäivät on vietetty Mallorcan upeissa ja vaihtelevissa maastoissa. Toiseksi viimeisenä leiripäivänä lähdimme neljän ajurin voimin kohti Felanitxia katsomaan Jukan triathlon -kisaa. Tommi oli katsonut edellisenä iltana meille reitin pikkuteitä pitkin ja meidän tavoite oli olla pyöräreitin varrella San Sebastianin juurella, kun Jukka oli arvioinut tulevan siihen. Molempien aikataulut pitivät. Ajoissa oltiin paikalla eikä kauan tarvinnut odotella, kun Jukkakin tuli ja jatkoi matkaa meidän kannustusten saattelemana.

Felanitxista jatkoimme matkaa kohti Petran kylää, mutta kun saavuimme sinne, niin aukio oli niin täynnä pyöräilijöitä, että päätimme hakea purtavaa lähikaupasta. Takaisin tultiin Sineun ja Algaidan kautta. Päivän teemana oli tasaiset vedot kylien väleissä. Välillä vähän tykitettiin mäkiin ja sitten taas nautittiin menosta. Tommi veti tasaisesti ja me muut seurasimme peesissä. Oi sitä vauhdin hurmaa! Lopussa lasketeltiin Llucmajorista myötiksessä kotiin. Päivälle kertyi pituutta 126 km ja ajoaika reilut 4 h.

Viimeinen ajopäivä oli mäkipäivä. Mäkiä kohti lähdimme kolmen ajurin voimin Rikun jäädessä vuodepotilaaksi. Ensimmäinen nousu oli pikku-Söller, jonka jälkeen Sölleristä käännyimme Deian idylliseen pieneen kylään, jossa nautimme kahvit ja baguettet. Päivän aikana saimme nauttia Mallorcan kauneimmasta rantareitistä, ylä- ja alamäkineen. Toisen pysähdyksemme pidimme puolessa välissä rantareittiä kuvankauniissa kahvilassa, josta tiputusta merenpintaan oli reilut 300 m. Keli oli leirin lämpimin ja vaikka vauhti pidettiin maltillisesti, juomaa kului reilusti. Jukka oli Corsalla huoltamassa meitä sekä ottamassa kuvia ja piti huolta, että kaikilla oli riittävästi juotavaa ja pysytään reitillä.

Andratxista käännyimme hotellia kohti ja viimeinen rypistys oli Palman läpi ajaminen ja rantareitille pääseminen, joka oli sitten nautittavaa palauttelua päivän ajosta. Päivälle kertyi kohtuullisesti pituutta - ajoaika 6.25 h ja 151 km. Nousumetrejä saatiin kerättyä 2350. Hieno keikka 😄.

Nyt haikein mielin kohti kotia palauttelemaan - näillä eväin tällä erää. Näihin kuviin ja tunnelmiin........

Näisä maisemissa auringon paistaessa oli mukava matkata.....

Tässä vaiheessa vielä oli vaihtoehtoja lyhyempäänkin reissuun - mutta emmehän me helpomman kautta menneet!

Huikeita paikkoja rantareitin varrella.

Myös rantareitiltä, jostain Andratxin kulmilta....

Rantareitin varrelta

Näkymä kahvilasta alaspäin

Välillä täytyy poikienkin levätä - ja pienen hetken jälkeen taas jatkettiin matkaa

Seuraavaa leiriä odotellessa - hyviä pyöräilyjä kaikille ja iso kiitos kaikille leiriläisille. Mahtava reissu!

Viimeisimmät päivitykset
Seuraa hyvää seuraa
  • Facebook Basic Square
  • Strava icon.png
bottom of page