top of page

JäPyn TiinaToivoselle SM-hopeaa triathlonin täysmatkalla Tahkolla 11.8.2018!

Viikonloppuna kisattiin suomenmestaruuksista Tahkolla triathlonin täydellä matkalla (uinti 3,8 km – pyöräily 180 km - juoksu 42 km). Täydenmatkan Suomenmestaruutta lähtivät tavoittelemaan JäPyn Tiina Toivonen (N yleinen) sekä Matias Warsta (M30-34) ja Sami Ylisaari (M40-M44).

Swimming Club Vuokatin Toni Pystö oli nopein miesten yleisen sarjan kilpailussa. Pystön voittoaika oli 8.51,34 tuntia. Pystö siirtyi kilpailun johtoon pyöräilyosuudella ja piti pintansa loppuun saakka. Kilpailun kakkoseksi tuli Venäjän Georgii Kaurov, joka jäi Pystölle noin kuusi minuuttia. SM-hopealle sijoittui Juha Laitinen ajalla 9.15,33 ja kolmanneksi Tuukka Miettinen ajalla 9.45,37 tuntia.

Naisten täysmatkalla SM-kultaa voitti TriathlonSuomen Henna Junnila, joka suoritti Tahkolla ensimmäisen täysmatkansa. Voittoaika 10.27,11 tuntia. Tiukassa taistelussa hopealle ylsi Jäpyn Tiina Toivonen. Pronssille ylsi Sanna Maasilta ajalla 10:53:00 tuntia.

Tiinalle tämä Tahkon täysmatka oli jo neljäs kerta, omien sanojen mukaan Tiina viihtyy Tahkolla, jossa tunnelma ja kisajärjestelyt ovat aina toimineet, vaikka reitti on raskas. Uinti sujui ilman ongelmia, vedessä Tiina olisi viihtynyt pidempääkin, kun pyöräilyn ajaksi oli luvattu kovaa tuulta. Uintiaika näytti Tiinan oman kellon mukaan 1:11 tuntia. ”Välillä jopa mietin että voisin uida vaikka koko päivän, kun pyöräilyyn oli luvattu tuulista säätä”, Tiina muistelee uintiosuuttaan. Pyöräily oli vahvaa tekemistä ja hän sai kierros kierrokselta johtavaa pyöräilijää kiinni, pitäen sijoituksen uinnin jälkeen toisena. ”Pyörä kulki reitin tasaisilla osuuksilla hurjaa vauhtia ja vaikka tuuli tuli sivusta, minusta tuntui että tuuli jopa tarttui levykiekkoon niin, että sain siitä lisää vauhtia”, Tiina naurahtaa kisan jälkeen. Tiinan pyöräaika 5:37:45 tuntia.

Tämän jälkeen alkoi takaa-ajo ja jo heti juoksun ensimmäisillä kilometreillä Tiina nousi kärkeen ja johti kilpailua juoksun puoliväliin asti, jolloin Henna Junnila ohitti Tiinan ja nousi kärkeen. ”Koko loppujuoksun ajan olin aika lähellä, mutta ei ollut paukkuja jäljellä, että olisin voinut ottaa kiinni”, Tiina toteaa juoksuosuudesta kilpailun jälkeen. Tiinan loppuaika 10:29:33 tuntia, joka on Tiinan oma ennätys. Heti maaliintulon jälkeen Tiina vietiin doping –testiin. ”Siellä sitten vierähtikin tovi”, Tiina naurahtaa.

Valitettavasti Matias Warsta (M30-34) ja Sami Ylisaari (M40-44) joutuivat keskeyttämään juoksuosuudella. Kaikki Tahkon tulokset täältä. JäPy onnittelee tuoretta SM-hopeamitalistia.

Turussa kilpailtiin viikonloppuna kansainvälisen Challenge-sarjan puolimatkan (uinti 1,9 km - pyöräily 90 km - juoksu 21 km) kilpailu.Turun reitit ovat nopeat ja hienot kilpailujärjestelyt loivat mainion kansainväliset kilpailutunnelman. JäPyläisistä parhaiten Turussa suoriutui Pasi Syyli sarjassa M50-54 ollen sarjassaan 7. ajalla 4:54:17 tuntia. Päivän nopein JäPyläinen oli M45-49-sarjan Jukka Erkkilä sijoittuen 11. ajalla 4.45.10. Turun tulokset löytyvät täältä.

Tiina vauhdissa Tahkon vaativalla pyöräreitillä.

Tiina hyvällä ja rennolla mielellä ennen pitkää kilpailupäivää.