top of page

Bike Weekend 2015 Marathon 25.7.2015

Lahdessa ajettiin lauantaina XCM –cupin neljäs osakilpailu ja JäPy oli mukana kolmen ajajan voimin. Timo Hiidenheimo ja Tomi Kuitunen ajoivat miehissä ja Marko Jäntti (allekirjoittanut) miehet 40 sarjassa.

Kilpailu alkoi reippaalla nousuosuudella, jossa otettiin heti luulot pois kilpailijoilta. Ensimmäinen 14,5 kilometriä oli hyvin nousuvoittoista ja kilpailijan ajoivat kierrokset punaisella. Itsellä keskisyke oli nousuosuudella noin 90 % maksimista ja matkaa oli reilusti jäljellä. Kisajärjestäjien viimehetken muutosten johdosta reitin pituus oli noin 51 kilometriä.

Ilman mutakylpyjä ei tästäkään ajosta selvitty, mutta pääasiassa maasto oli kuivaa kangasmaastoa. kalustokuva antaa hieman mielikuvaa kosteikoiden antimista. Tulee mieleen jatkuvan kaluston keventämisen mielekkyys, kun metsä antaa mukaan kilon verran mutaa joka kilpailussa.

JäPyläisistä nopein oli Timo. Hän sijoittui sarjassaan 18:sta. Tomi ajoi myös loistavasti ollen 34:s. Minulla oli hieman huonoa tuuria ja tein yhden käsittämättömän viiden kilometrin pummin, joka verotti sijoitus jonkin verran. Lopputulos oli M40 sarjan 22:n. Kaikki tulokset täältä.

Tästä leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä.

Marko

Lähdön tunnelmissa Tomi Kuitunen (edessä) ja Timo Hiidenheimo

Kalusto keikan jälkeen "hieman rapainen"

Maalissa jo hymyilyttää. Vasemmalta oikealle Timo Hiidenheimo, Marko Jäntti ja Tomi Kuitunen